6 sraz - hotel Belevue - 5. - 7.12.2014



Tohoto Mikulášského srazu se zůčastnilo 70 doufám spokojených členů a našich příznivců.

Jmenovitě:

Alone se Zdeňkou, atlan s Danielou, belinda, Bigbel. biker,all, boruli s Blankou, Bronko s Vendulkou, dědkulín, Domi.1, Endy58, Fí-ďas, Fik52 s Jiřkou, Fíra, Goodmen60, hana15, Hrabě-poky, chemiknakolech s vnučkou, IrenIris, japepánek, jarynek.os, Jirka16, JISOSO, Kája51 s Janinou, Kareš, Kobra17, lachtan123, Lamaya s Aničkou, Makája01, Marťan-ka, Méťa47, miko, Mirátko, Nero, Opida s Lubou, pája47, Pedro18, petasek s Ivou, Phil_Marlowe s Lianou, Ráček s Jájou, samotář47, sanyťák, saporo s Jitkou, starýučitel, Šabik s Milenou, šobul1 s Helenkou, vera1960 s Ivanem, Viragodědek se Zdeňkou, Votec s Miládkou, 





příznivci: 

Manželé Šimkovi a dcera Jirky16 s přítelem





Já, pořadatel Virágodědek, děkuji touto cestou Karešovi, že sehnal a dovezl perfektní kostýmy Mikuláše, anděla a čerta a samotářovi47 s Domi.1 za perfektně zorganizovanou tombolu. Potěšili mě také osobní dárky a nejvíce jsem si užil " Přelet nad Vysočinou "  Díky kamarádi.


Milí kamarádi motorkáři.
Pro letošní rok se odhodlal náš báječný tajemník Petr - Virágodědek, že kromě toho, že se poctivě stará celý rok o naše stránky, tak uspořádá i poslední setkání v roce. To již tradičně je směrované na začátek prosince, tedy už se tomu nedá říkat Motosraz, ale Mikulášké setkání.
Podařilo se mu zajistit ubytování v Jetřichovicích v hotelu Belevue, kam jsme se během pátečního odpoledne pomalu a jistě sjížděli. Jak jsme v průběhu večera zjistili, byli i tací, kteří to vzali přes Jetřichov, ale nezdolalo je to a dostavili se sice až na večeři a jako poslední, ale dojeli. A jejich upřímné přiznání nás všechny rozesmálo. Smíchu a povídání bylo dost v průběhu celého odpoledne, stále najížděl někdo nový, koho je nutné vyzpovídat, vždyť jsme se s někým neviděli celý rok.
První večeře byla jednotná pro všechny, kuřecí polévka i  svíčková byla výborné a tvořily dobrý základ pro "pitný režim" ( jak by podotkl Majk )
Před večeří a ještě jednou po ní nás Petr seznámil s plánovaným průběhem srazu a organizací ubytování a stravování.
Pak byl tajemník vyzván Makájou a Goodmenem k převzetí dárku, který pro něj ve spolupráci s několika dalšími kamarády připravili. Zachoval se hrdinně, neutekl i když mu muselo být ihned jasné, že jde o nějakou kulišárnu ( co také od takových kamarádů jiného očekávat ). Akci naštěstí přežil bez újmy na zdraví a všichni jsme si mohli užívat hudebního vystoupení a to nejen poslechem, ale i svěžím pohybem na tanečním parketu.
My to zalomili něco po půlnoci, takže nepodám svědectví, do kolika hodin kdo křepčil, ale to ví každý sám nejlépe.
Ráno po vydatné snídani ( formou švédských stolů ) jsme se rozdělili do několika skupinek. Jedna se vydala auty směr Německo, shlédnout pevnost Königstein, další si užila romantickou procházku směrem k Dolskému mlýnu, někdo se prošel po Jetřichovicích a několik z nás se zajelo podívat do nedaleké Doubice, kde je vyhlášená stylová restaurace Stará Hospoda, v jejímž okolí se nachází více jak stovka vyřezávaných soch. Naštěstí nám všem počasí přálo a tak jsme se na oběd nedostavili zmrzlí na rampouch.
Oběd už byl podle vlastního výběru a po něm opět zábava podle svého gusta, někdo si lenošil doma, někdo ještě vyběhl na Marianinu vyhlídku, další se vydali na prohlídku Hřenska, nakonec  obohacenou i o nákupy na neuvěřitelně rozsáhlých vietnamských tržnicích. Několik členů využilo možnost si zahrát kuželky a stolní tenis.
Ve čtyři odpoledne začal už tradiční turnaj v karetní hře "prší", a já přísahám, že jsem se skutečně hlásila jen do počtu, aby bylo více skupin, ale co čert nechtěl, já to vyhrála a doteď nám nikdo nevěří, že s Goodmenem doma před srazem netrénujeme.
Celou dobu od oběda už byla v čele sálu vystavena tombola z věcí, které jsme si přinesli a kterou už jako tradičně na vlastní rozdávání připravila Domi a Samotář. A pěkně budila zvědavost všech.
A to ještě netušili, že Kareš obstaral krásné kostýmy pro Mikuláše v podání Goodmena, Čerta kterého krásně zlobivě vysekla Domi a Makáju ozdobila křídla na kostýmu Anděla.
A celá tahle trojice se pěkně zapotila při roznášení dárků, vždyť na každého z přítomných vyšly 3 dárky určené losem, a té radosti, smíchu a veselí při jejich rozbalování, no už bude asi pravda, že jsme zase jako děti. Po tombole jsme ještě společné poseděli ale konzumace už musel být s mírou, abychom v neděli mohli odjet bez zbytkového alkoholu.
Nedělní dopoledne už bylo jako vždy poznamenáno loučením a přáním, abychom ve zdraví přežili zimu a všichni dobře zahájili motorkářskou sezonu 2015.
Tohle povídání o srazu napsala po dohodě s Petrem Makája


Zde jsou odkazy na fotky a videa účastníků 

Virágodědek

opida

Video od Makáji

Fotky a videa od Makáji

Video od Kavce47, které vytvořil z podkladů Šabika

Miládka od Votce

4 komentáře:

  1. Moc pěkný sraz, spousta legrace, hodně povídání, hodně dárečků - safra na mne se nějak asi nedostalo či co...- že by mi je sebral čert ???? :o)))))))))))))))))))))

    Jen tu kuřárnu by tam měli vyřešit nějak jinak si myslím....a ještě ti kuřáci dostali v tombole další pořádné futrálo- hřebíky !!

    OdpovědětVymazat
  2. Kamrádi, tak jsem si přečetla, co jsem stvořila a musím se kát, protože určitě jsem chtěla Petrovi moc poděkovat za krásný sraz, všechno klapalo, počasí také zařídil, personál byl fajn, no co dodat, jen ještě víc takových vydařených akcí v nastávajícím roce. Petře DÍKY MOC!!! mAKÁJA

    OdpovědětVymazat
  3. Milí kamarádi, i my se připojujeme k poděkování našemu tajemníkovi za uspořádání vydařeného srazu a máme radost, že jsme se zase mohli s vámi všemi potkat. Už se moc těšíme na další sraz, tentokrát zase na motorkách.
    Phil a Skrolian

    OdpovědětVymazat
  4. Petrovi děkuji za krásný sraz,nádherné okolí,ale bylo málo času na procházky po vršcích a ještě se tam určitě jednou vrátím. :-)
    Iris

    Milí kamarádi, a Vám přeji úsměv na tváři a hlavně hooodně zdravíčka :-)

    OdpovědětVymazat