27. - 29.5.2016 - kemp Lučkovice


I letos musím za náš spolek opět poděkovat Milošovi za uspořádání tradičního srazu v Lučkovicích. I letos se to povedlo, počasí opět " nezklamalo " a všichni jsme si to užili.
Milošovi musím také poděkovat za tuto reportáž, kterou jsem mohl použít.
Virágodědek


Máme za sebou X. sraz Iron Dogs, na který jsme opět pozvali naše přátele z Klubu motorkářů nad 60 let. Po zkušenostech s počasím z minulých let, jsem bedlivě sledoval předpovědi meteorologů. Ne že by to mohlo něco změnit, ale člověk je zvědavý. Protože předpovědi z různých zdrojů se byly opět různé, věštit se moc nedalo. Já vyjížděl kolem poledne a do Lučkovic dorazil před čtrnáctou hodinou. Počasí bylo celkem slušné, jen kolem Přibrami lehce „zamrholilo“.

Na pátek byla pro zájemce naplánovaná vyjížďka do Písku, kde je uložena urna s popelem našeho nedávno zesnulého kamaráda Jardy Vyhnalíka (Mann53). Nejdřív nebylo zcela jasné, jestli pojedeme, nebo ne, protože předpověď počasí pro oblast Písku nebyla příliš příznivá. Přesně v době plánovaného odjezdu sice svítilo slunce, ale zároveň začalo mírně pršet. Nakonec jsme vyrazili v sestavě pěti motorek. Na místo nás bezchybně dovedl Vláďa Kasl (Kavec47), kterému tímto moc děkuji. Položili jsme v kolumbáriu svíčku se znaky klubu Motorkářů na 60 let a Vláďa pronesl krátkou, ale milou řeč. Pak jsme se vrátili zpět do Lučkovic. Po celou cestu svítilo slunce a nespadla ani kapka. Po dobré večeři následovalo, jako obvykle, posezení na verandě. Popovídali jsme si při různých nápojích. Protože v tak velké sestavě jsme se sešli vlastně letos poprvé, bylo povídat o čem.

Sobotní ráno nás přivítalo sluncem. My, mající zkušenosti z minulých ročníků tohoto srazu, jsme tomu nepřikládali moc velký význam. Vydatně jsme posnídali, sešli se na společnou fotku a připravili se na hlavní sobotní program. Byla jím „krasojízda“ do Příbrami, kde jsem měl objednanou návštěvu Hornického muzea. Vyjeli jsme přesně podle časového harmonogramu. Sluníčko se sice trochu schovalo, ale voda „držela“ v mracích. Do muzea jsme dorazili s mírným časovým předstihem a zaparkovali dle mojí domluvy s ředitelem muzea, uvnitř areálu Ševčínského dolu. Rozdělili jsme se na dvě skupiny. Jedna si prohlédla expozici Ševčínského dolu a druhá se odebrala do dolu Vojtěch, na prohlídku vodní štoly. Vyfasovali jsme několik baterek a přilby. Štola byla celkem úzká a místy nízká, takže helmy byly na místě. Záchvat klaustrofobie nedostal nikdo, takže v pohodě. Po prohlídce se skupiny vyměnily. Počasí stále přívětivé. Poděkovali jsme personálu muzea a vyjeli na oběd do Rožmitálu pod Třemšínem. Po ujetí asi 4 km konečně začalo pršet. Myslím, že nikdo z nás nebyl překvapen. Do Rožmitálu zbývalo asi 8 km. Jen jsme těch 8 km jeli trochu déle. V několika vesnicích dělali na silnici cosi, takže se jezdilo střídavě na semafory. Samozřejmě na každém byla při našem příjezdu červená. Tak jsme si v deštíku vždy počkali na zelenou. Po příjezdu na parkoviště v Rožmitále v podstatě pršet přestalo a my šli na oběd. Restaurace výběrem jídla a obsluhou opět nezklamala. Nevím, jak kdo, ale já byl spokojen. Než jsme dojedli, začalo opět pršet, a to tak, že dost. Nějakou dobu jsme stáli pod deštníky „zahrádky“ před restaurací a čekali, jestli se to umoudří. Odjezd zpět do kempu byl individuální, takže jsme se začali rozjíždět podle toho, jak komu přišel déšť únosný, či ne. Jak moc kdo zmoknul nevím, ale jisté je, že se nikdo neutopil a všichni se vrátili. Po dobré večeři bylo opět posezení s nápojí a vedla se řeč.


Nedělní ráno bylo poněkud zatažené. Po snídani jsme zabalili, vrátili lůžkoviny, rozloučili se a rozjeli ke svým domovům.


Co říci závěrem. Z mého pohledu vše proběhlo tak jak mělo (včetně deště). Jízda v koloně, když jí hodnotím z pohledu vedoucího jezdce byla v pohodě. Na důležitějších křižovatkách jsem vždy počkal na dojezd všech. Moje rychlost byla do 60 km/hod, pouze na "RT66 " kolem 70 km/hod. Kus cesty do Březnice jsme jeli za malou kolonou mopedistů.Takže rychlost do 40 km/hod. Nechtěl jsem dělat zbytečné zmatky, takže jsem jí s naší sestavou nepředjížděl a počkal, až v Březnici odbočí mimo naší trasu. Nezaznamenal jsem žádné negativní reakce na celý průběh srazu.



V Lučkovicích to byl sraz pravděpodobně poslední. Ne, že by tam byly nějaké problémy, naopak, ale do této a okolních lokalit jezdíme již 10 let. V současné době už nevím o žádném zajímavém místě, které by stálo za to navštívit. Přiští rok tedy bude sraz v přibližně stejném termínu, ale na jiném místě. Jiným způsobem bude řešen i sobotní program. S Pedrem 51 už máme akci rozpracovanou, něco už jsme projeli a domluvili.

Nechte se překvapit. Závěrem vám všem přeji hodně zdraví, hezké počasí a vůbec bezproblémovou sezónu.


Miloš

Já přidám seznam těch, co se srazu v Lučkovicích zůčastnili.

Atlan s -Lady-, Belinda, Bodlina1949, Bronko, Bterč, dědeknavrátilec, dědkulín, džeff, Endy58, Fik52 s Jiřkou, chemiknakolech se synem Martinem a s vnučkou, Jahanka s Hankou, Jurabrno, kedlubcibule, Laďa s Helenkou, Lamaya s Aničkou, loban, Medy2, miko, Milamoto s Jaryci, Milos1, Opida, pája47, Pete45 s JankouK, saporo, skyair s Aničkou, Střelmistr, Šabik, škorpion12 s Vlastinou, šobul1 s Helenkou, vaky, vendis51, Virágodědek, ZdenekPM,

Přijeli se na nás podívat.

Alone, IronIra, KarelHála, Kavec47,  

Jestli jsem dobře počítal tak to bylo 50 členů.



Odkaz na fotky s tohoto setkání:

Milos1

Jaryci

Kavec47

Virágodědek

Pete45 
 

1 komentář:

  1. No tohle? Tak to mohlo být faakt super. My s dětmi na tábory jezdili jako vedoucí a vždy si to moc užívali. Až na jeden rok, kdy jsme jim zapomněli přibalit karimatku. Ten rok si na nás pěkně smlsli, když jsme pod vánočním stromečkem objevili poukázku na 500 Kč na naturehikecz.cz Asi abychom nezapomněli.

    OdpovědětVymazat