1. - 3.12.2017 - Mikulášský sraz v penzionu U Jandů


Mikulášská 2017 – tentokrát na jihu Čech – Úborsko penzion U Jandů.



Dík za tento článek patří Domi.1. Já jsem do něj jen lehce zasáhnul a něco doplnil.

Tohoto srazu se zůčastnili:

Atlan s Janou, Belinda s Jitkou, biker.all, Bronko s Vendulkou, dědkulín, Domi.1, Fíra, franktailor s Jiřkou, Goodmen60 s Makájou01, jahanka s Hankou, Jarys55, Karel Hála, Kareš, lachtan123 s hanou15, Lamaya s Aničkou, Milka52, Neep s Jaruš52, Opida s Lubou, Pedro18 s Kobrou17, petásek s Ivou, Pete45 s JankouK, Pražáček s Alenkou, Ráček s Jájou, samotář47, sanyťák, saporo, starýučitel, Virágodědek se Zdeňkou

Zastavil se na nás podívat - fajfka

Letos vyšlo počasíčko krásně, lehce přimrzlo, ale silnice v Čechách byly víceméně čisté beze sněhu a náledí. Jen Moravákům na počátku jejich cesty počasí nepřálo. Přesto myslím, že nikdo neměl problém se na místo určení dostat. Dokonce i Milce jel vlak, jak jsem slyšela 😉

V páteční odpoledne se začali sjíždět účastníci srazu již od 13 hodiny, pořadatel Opida byl však již připraven a nastartován na správnou provozní teplotu a tak vše probíhalo jak po hladce namazaných drátkách. Před večeří jsme se scházeli v restauraci penzionu.




Majitelé penzionu manželé Jandovi byli velice milí a vstřícní po celou dobu pobytu, obsluha čítající jednu slečnu s parádním kloboukem 




a jednoho mladého muže pobíhala po dřevěných parketách sem a tam rychlostí kulového blesku.
Sál kde se naše akce konal byl vyzdoben jako na svatbu.


K večeru nás milý pan pořadatel Opida přivítal, sdělil program a tak nějak smutně sdělil, že tuto akci vyhlásil jako Kloboukovou a přitom zde přítomní byli všichni prostovlasí.
O to větší radost pak jistě měl, když se lidé vytratili jen proto, aby se vzápětí v sále začali rojit rozmanité přikrývky na hlavách, od kovbojských klobouků, cylindrů, dámské kloboučky, vánoční čepičky, slamák, širák, klobouk jak od řezníka, čepička s hustým obočím a knírem styl Turek, svítící klobouk i nádherný klobouk jak vyšitý z filmu Adéla ještě nevečeřela. 





Ovšem dle mého názoru nastalo největší překvapení v okamžiku, kdy do sálu vstoupili Jahanka se ženou Hankou – naprosto dokonale sladění, v komplet oblečku včetně všech doplňků. Také si zasloužili hlasité obdivné pochvaly ze všech stran !



K večeři se podávala polévka a jako hlavní chod byly knedlíky s gulášem. 


Poté byla puštěna reprodukovaná hudba objednaným dýdžejem. Opět, kdo chtěl, mohl si zakřepčiti dle libosti a nebo si jen tak povídat, co slina na jazyk přinesla.






Sobotní program byl individuální. Dopoledne začalo nabídkou staréhoučitele na možnost střelby ze vzduchovky a zájemců bylo dost.


Potom jsme se po skupinkách rozešli nebo rozjeli po okolí. Někteří se vydali do Klatov, někdo do Domažlic,



někdo do Německa







Sobotní večer začal vyhlášením výsledků ve střelbě ze vzduchovky a předání cen vítězům. Toník nejdříve vyhlásil absolutního vítěze, kterým se stala JankaK, která se stala i vítězkou ženské kategorie.


V mužích vyhrál Jarys55

Dalším vyhlášením byla soutěž o nejhezčí model klobouku v kategorii žena


a muž. 



Během dne probíhalá malá burza,


a po večeři i oblíbená Tombola.





Ještě musím poděkovat za andělíčka pro štěstí – ( si teď nemohu zaboha vzpomenout, kdo je rozdával… jsem to ale skleróza )

Sobotní večer se již jako vždy poněkud zkrátil co do křepčení a pokecu, neb v neděli po snídani se již lid společenský motorkářský balí a vyráží směr domů.
Na závěr bych shrnula tento srazík jako podařený, a jak je vidět, tak i my dříve narození, duchem stále mladí - máme stále smysl pro legraci, což nám mohou mnozí mladší morousové jen závidět..


Ještě dovětek tajemníka.
Také já se připojuji s poděkováním a myslím, že můžu i za ostatní, rodině Jandů za vzornou péči. Bylo to u nich v penzionu fajn.

Odkazy na fotky

Pete45
 
samotář47

Virágodědek

Makája01 

1 komentář:

  1. Jaruš Neepovic - už Tě bacil opustil ? A co ten pivní lektvar , uvařila sis ?

    OdpovědětVymazat